ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το Πυργί ή “το Πυργίον” όπως είναι η επίσημη ονομασία του είναι ένας μικρός οικισμός, με ένα αλιευτικό καταφύγιο, μόλις 6 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μυτιλήνη.

Διοικητικά ανήκει στο Δήμο Μυτιλήνης στη δημοτική ενότητα Μυτιλήνης στη Τοπική κοινότητα Αλυφαντών.

Χτισμένα μέσα σε καταπράσινους ελαιώνες βρίσκονται διάσπαρτα παλιά αλλά και πιο σύγχρονα σπίτια. Σε περίπτωση που θέλετε να μείνετε στο Πυργί, υπάρχουν και ενοικιαζόμενα δωμάτια

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Στο λιμανάκι του αλιευτικού καταφυγίου υπάρχει ένα γραφικό ταβερνάκι όπου ο επισκέπτης, μέσα σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον δίπλα στο κύμα, θα γευτεί τους εξαιρετικούς μεζέδες του – αντιπροσωπευτικό δείγμα της Μυτιληνιάς κουζίνας –  απολαμβάνοντας το τοπικό ούζο.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ – ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ 

Κάθε 15 Αυγούστου γιορτάζει ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου. Κάθε χρόνο ο εφημέριος του Ναού έχει καθιερώσει την εν πλω λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας μέσα σε καΐκι καθώς φέρεται η εικόνα να ανασύρθηκε από το βυθό, πριν πολλά χρόνια και αυτό στάθηκε η αφορμή για την ανέγερση του Ναού στην περιοχή. Η εικόνα μεταφέρετε από την εκκλησία του χωριού με βάρκα στον τόπο όπου και βρέθηκε και αφού η εικόνα επιστραφεί ξανά στην εκκλησία μοιράζετε το παραδοσιακό κεσκέσι στους πιστούς.

 

Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΟ ΠΥΡΓΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

Olympico Fun Park

Άρωμα Βύνης

Θεόφιλος

Theofilos Paradise

Monkey Cafe

Motel Club

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Χατζηλενούδας Ε. (Πρόεδρος Δ.Κ.)

6974879125

tkalyfada@gmail.com

  2251037051 Γραμματεία Δημάρχου

dimarxosmyt@gmail.com