ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Πολυχρόνης Θεόδ. (Πρόεδρος Δ.Κ)

6976455019

Χαραλάμπους Συμεών (Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημ. Ενότητας)

 2251352500

 simosxarala@gmail.com

ΧΟΡΗΓΟΙ

Θεόφιλος

Άρωμα Βύνης

Theofilos Paradise

Olympico Fun Park

Monkey Cafe

Motel Club

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τα Πηγαδάκια όπως είναι η επίσημη ονομασία του οικισμού, διοικητικά ανήκουν στον Δήμο Μυτιλήνης στη δημοτική ενότητα Ευεργέτουλα στη τοπική κοινότητα Κάτω Τρίτους και απέχουν 15χιλ από τη πρωτεύουσα Μυτιλήνη. Σε όλη την έκταση του οικισμού θα βρούμε διάσπαρτα περιβόλια και εξοχικά και ανάμεσά τους να διασώζονται ακόμη ψηφιδωτά, θεμέλια, τάφοι και μαρμάρινα αντικείμενα από τα κτίρια του μεγάλου οικισμού που υπήρχε εκεί κατά την Ελληνορωμαϊκή και Βυζαντινή περίοδο.

Λίγο μετά απ’ τα Πηγαδάκια ο δρόμος χωρίζει.σε δύο παρακλάδια. Το ένα αριστερά οδηγεί παραλιακά πρός το Πέραμα ενώ το άλλο περνάει από τα χωριά της Γέρας  για να καταλήξει στο μαγευτικό Πλωμάρι.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ – ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Πηγαδάκια. Μια ήσυχη, όμορφη παραλία. Πρόκειται για το επίνειο του Κάτω Τρίτους με ένα μικρό αλιευτικό καταφύγιο και με δυο ταβερνάκια που λειτουργούν και προσφέρουν στους επισκέπτες τους καταπληκτικά εδέσματα! Στην περιοχή υπάρχουν τρία εκκλησάκια του Αγίου Γεωργίου, της Αγίας Ειρήνης και της Αγίας Φωτεινής όπου έχει βρεθεί εγκατάσταση των Ρωμαϊκών χρόνων, ενώ σε ένα άλλο επίσης του Αγίου Γεωργίου Ιωνικά και Κορινθιακού ρυθμού κιονόκρανα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ-ΚΑΤΩ ΤΡΙΤΟΥΣ