ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η Άργεννος είναι χωριό της βόρειας Λέσβου. Βρίσκεται στις βόρειες υπώρειες του όρους Λεπέτυμνος και πάνω στην επαρχιακή οδό Μήθυμνας-Μανταμάδου, σε υψόμετρο 449 μέτρα. Απέχει 51 χλμ. περίπου ΒΔ. της Μυτιλήνης. Η τοπική κοινότητα είναι χαρακτηρισμένη ως αγροτικός ημιορεινός οικισμός και διοικητικά ανήκει στο Δήμο Δυτικής Λέσβου στη Δημοτική Ενότητα Μήθυμνας

Ο οικισμός διαθέτει ενδιαφέρουσα φυσιογνωμία και πανοραμική θέα προς τις κατάφυτες πλάγιές και το γαλάζιο του Αιγαίου. Στα χαμηλότερα υψώματα, μέχρι και την παράλια καλλιεργείται η ελία, ενώ στις πάνω από το χωριό πλαγιές αναπτύσσεται πλούσια βλάστηση με καστανιές και πλατάνια. Στα νοτιοανατολικά υπάρχουν μικρά περιβόλια σε πεζούλες.

Η εκκλησία του χωριού είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο, τρίκλιτη βασιλική του 1753, ανακαινισμένη το 1836, στο βορειότερο άκρο του.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης & Βιβλιοθήκη Λέσβιακών Γραμμάτων, εκτίθενται ενδιαφέροντα στοιχεία της εποχής και τα συγγράμματα του του φιλόλογου – ερευνητή της νεας ελληνικής και λεσβιακης λογοτεχνίας Γιώργου Βαλέτα ο οποίος εκανε δωρεά το εν λόγω μουσείο.

Στα νότια στο καλαίσθητο ξωκλήσι τοης Αγιας Κυριακής σώζονται πέτρινα μέλη άγνωστου ναού που μαρτυρούν την μακραίωνη παρουσία του χώρου.

Στο χωρίο λειτουργούν καφενεία, ενώ στα στενά δρομάκια υπάρχουν δύο μνημειακές κρήνες

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Γαλακτοκομικά, Ελαιόλαδο

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

2253350230  (Γραμματεία Δημάρχου)  
grafeiodimarxou@mwlesvos.gr

Τερζής Βασίλειος (Πρόεδρος Δ.Κ.)

  6972819582

ΧΟΡΗΓΟΙ

Theofilos Paradise

Άρωμα Βύνης

Θεόφιλος

Olympico Fun Park

Monkey Cafe

Motel Club

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΡΓΕΝΝΟΥ