ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το γραφικό και παραδοσιακό Ακράσι είναι ένα μικρό χωριό της Λέσβου χτισμένο σε ύψωμα, μέσα σε μια κατάφυτη περιοχή από ελαιώνες, στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση 17 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού. Διοικητικά ανήκει στο Δήμο Μυτιλήνης στη δημοτική ενότητα Πλωμαρίου

Στο πιο ψηλό σημείο του είναι χτισμένη η βασιλική της Αγίας Παρασκευής χτισμένη το 1865 και δίπλα της μια υπέροχη πλατεία με καφενεία και τον περίφημο αιωνόβιο πλάτανο.

Τα σοκάκια του χωριού προσφέρονται για μια ενδιαφέρουσα περιπλάνηση. Η δροσερή και γραφική πλατεία του χωριού περιβάλλεται από καφενεία όπου μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει το ούζο του μαζί με τους γνήσιους τοπικούς μεζέδες που το συνοδεύουν.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ – ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Ο επισκέπτης θα περιηγηθεί μεσα στα παραδοσιακά σοκάκια διπλα σε σπίτια με λουλουδιασμένες αυλές και διατηρητέα κτίσματα. Μπορει να επισκεφτεί το Πολιτιστικό κέντρο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΕΛΗΣ» και το Λαογραφικό Μουσείο που στεγάζεται στο σχολείο, με πληθώρα εκθεμάτων που αφηγούνται τόσο την ιστορία του Ακρασίου όσο και ολόκληρου του νησιού, το σύγχρονο ελαιοτριβείο με την παλιά καμινάδα, το φωτοβολταϊκό πάρκο, το μοναδικό σε όλο το νησί κτήμα με ζώα της ελληνικής πανίδας, καθώς και ξωκλήσια σε τοποθεσίες ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και μαγευτικές διαδρομές που σε αφήνουν να ταξιδέψεις στη φύση και στο χρόνο.

Για μπάνιο κοντά είναι η όμορφη, βοτσαλωτή παραλία της Δρώτας  που απέχει 6 χιλιόμετρα από το χωριό, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε σ’ ένα ειδυλλιακό τοπίο και να φάτε γευστικό ψάρι στις παραλιακές ταβέρνες. Σε περίπτωση που θέλετε να μείνετε στη Δρώτα, υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια.

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Ελαιόλαδο

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ – ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

Α. Αγίων Αποστόλων στης 30 Ιουνίου

Β. Αγίας Παρασκευής στης 26 Ιουλίου

Γ. Παναγίας στης 15 Αυγούστου

Δ. Αγίου Ισιδώρου, στο επίνειο Δρώτα

Ε. Γιορτή τραχανά καλοκαιρινούς μήνες

Στ. Γιορτή κούνιας πρωτομαγιά

Στη Δρώτα γίνονται πολλά πανηγύρια, γλέντια, πολιτιστικές εκδηλώσεις η γιορτή του Τραχανά, θεατρικές και μουσικές βραδιές, διαγωνισμοί και αθλοπαιδιές για την ψυχαγωγία όλων των ηλικιών.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΚΡΑΣΙΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Α. Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου 

Β. Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ακρασίου

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Καρπέλλη Περσ. (Πρόεδρος Δ.Κ)

  6974203483

  Βαρβαγιάννης Δημ. (Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημ.Ενότητας)

dvarvag@gmail.com

ΧΟΡΗΓΟΙ

Θεόφιλος

Άρωμα Βύνης

Theofilos Paradise

Olympico Fun Park

Monkey Cafe

Motel Club