ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΩΝ (Κουκούτσι ελιάς)

Λάμπου Μύλοι Πηγής Λέσβου

Βιομάζα ελιάς, η οικονομική και αξιόπιστη πηγή ενέργειας

ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ. Λάμπου Μύλοι Πηγής Λέσβου

Η ΕΠ.ΥΠ.ΕΛ. ΑΒΕΕ έχει προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις, αυξάνοντας τους αποθηκευτικούς χώρους του πυρηνελαιουργείου που διαθέτει για την παραγωγή κουκουτσιού ελιάς ως καυσίμου. Έτσι μπορεί να καλύψει όλα τα ελαιοτριβεία του νησιού. Ακόμη κι αν η συγκεκριμένη εκτίμηση έχει μια δόση υπερβολής, το βέβαιο είναι πως είναι ένας από τους ρυθμιστές στην αγορά της πυρήνας.

Η συγκεκριμένη ΤΟΠΙΚΗ εταιρεία έχει προβεί και στην παραγωγή βιομάζας από το κουκούτσι της ελιάς. Η βιομάζα ελιάς είναι ένα νέο βιοκαύσιμο που απαντά στη ζήτηση για πολύ φθηνή και καθαρή, εγχώρια ενέργεια. Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή της είναι ο ελαιοπυρήνας, ο οποίος ύστερα από μία τεχνικά εξειδικευμένη επεξεργασία καθαρίζεται, ώστε να μείνει μόνο το ξύλο, δίνοντας ένα οικολογικό βιοκαύσιμο με υψηλή θερμική αξία, χαμηλή τέφρα και οσμή. Από περιβαλλοντικής άποψης, δεν περιέχει τοξικές ενώσεις ή βαρέα μέταλλα. Δεν περιέχει σκόνη η ξένες ύλες. Είναι καθαρό κουκούτσι ελιάς!

Τα μεγάλα πλεονεκτήματα του είναι η τεράστια θερμογόνος δύναμη του (5.500 kcal), η σταθερή και γρήγορη απόδοση του. Επίσης, επιτρέπεται η χρήση του και σε μεγάλα αστικά κέντρα. Η τέφρα που παράγεται είναι ελάχιστη της τάξης του 3 – 4 %.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καύση του κουκουτσιού ελιάς, είναι να γίνουν ρυθμίσεις στο καυστήρα. Δηλαδή θα πρέπει η τροφοδοσία του καυστήρα να μειωθεί κατά 50% σε σχέση με την καύση άλλων υλικών. Η συσκευασία του κουκουτσιού ελιάς γίνεται σε τσουβαλάκια 20 kg και σε Big bag 500 kg.

Δευτέρα 00:05 – 00:05
Τρίτη 00:05 – 00:05
Τετάρτη 00:05 – 00:05
Πέμπτη 00:05 – 00:05
Παρασκευή 00:05 – 00:05
Σάββατο 00:05 – 00:05

Τώρα είμαστε ανοιχτά

Χαρακτηριστικά:

  • Τοπική εταιρία που μπορείτε να εμπιστευτείτε 
  • Άριστης ποιότητας βιοκαύσιμα
  • Φιλικές τιμές

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ